Ezelliefhebber Marleen Verhoef vertrekt naar Spanje

Geplaatst op: 24-04-2007

TER IDZARD/ARRONDAS (Spanje) – In augustus dit jaar gaat aan de Spaanse noordkust een nieuwe ezelopvang van start: ‘el paraíso del burro’ , het ezelparadijs. Niet ver van Arriondas in het prinsdom Asturias is een perceel heuvelachtige weidegrond van acht hectare aangekocht. De plek is warm, beschut, en goed bereikbaar. Twee jaar heeft het bestuur van de Stichting tot Steun Ezelopvang Noord-Spanje intensief gezocht voordat deze plek werd gevonden.

“Het wordt een waar ezelparadijs!” zegt initiatiefneemster Marleen Verhoef uit Ter Idzard. Deze zomer verruilt ze haar huis in Ter Idzard in Friesland voor, voorlopig, een oude caravan ter plaatse. “De bebouwing laat nog veel te wensen en te fantaseren over, maar dat is van later zorg. Belangrijk is dat we direct kunnen beginnen met het verwezenlijken van ons hoofddoel, het opvangen van oude, zieke of afgedankte ezels. Zodat die hun vaak harde leven niet hoeven te beëindigen in de chorizo of in de diervoederindustrie”, aldus Marleen Verhoef. Een bevriend architect van haar is er onlangs naar toe geweest om de bestaande bebouwing te bekijken en gaat de komende weken een verbouwingsplan maken. De definitieve overdracht vindt plaats in oktober en zij heeft nu al het vruchtgebruik. Marleen Verhoef vertrekt in augustus definitief naar Spanje. Tot die tijd is nog docent bij AOC Terra MBO Groen te Meppel. Voorheen werkte zij op de Middelbare Tuinbouwschool in Frederiksoord. Haar oorspronkelijke vak op school was Engels, maar zij heeft verder gestudeerd (onderwijskunde UvU) en is gespecialiseerd als leerlingbegeleider. Verder is zij redacteur bij het Vakblad Groen Onderwijs en docent Nederlands.

Bij haar huis in Ter Idzard heeft zij ook twee oude ezels die wellicht meegaan naar Spanje.

De stichting mag zich verheugen in een enthousiast negenhoofdig bestuur van hulpvaardige dierenliefhebbers. Ook is er een kleine, trouwe kring van donateurs en mensen die hun handen uit de mouwen willen steken zodra het ‘echte’ werk van start kan gaan. Als er mensen zijn die ook een bijdrage willen leveren, dan kan men zich opgeven als donateur of straks in Spanje als vrijwilliger meewerken. Voor nadere informatie zie www.ezelparadijs.nl of neem contact op met Marleen Verhoef, e-mail marverhoef@hetnet.nl