Workshop keramiek in dorpshuis

Geplaatst op: 27-02-2014

In het dorpshuis De Bult in Ter Idzard werd woensdagavond een workshop  keramiek gegeven door Gerdien van Tongeren uit Oldeholtpade. De twaalf cursisten maakten van klei schalen en decoraties en na het stoken gingen zij de werkstukken glazuren.

Kunstenaar Gerdien van Tongeren heeft aan de Hamersweg in Oldeholtpade het atelier De Scheene. Na drie jaar een keramiek opleiding in Gouda te hebben gevolgd, is zij gediplomeerd keramiste. Inmiddels zijn diverse cursussen gestart op de dinsdagavond van 19.15 tot 21.45 uur. De deelnemers leren verschillende technieken met handvormen. De eerste vijf keer komen de cursisten, met korting, kennis maken met keramiek. Daarna kan per vijf keer verlengd worden. De lessen zijn het hele jaar door, met uitzondering van de schoolvakanties. Keramiste Gerdien van Tongeren geeft ook workshops.

Een dagje gezellig uit met bijvoorbeeld een paar vrienden, collega’s, familieleden, terwijl iedereen zijn eigen kunstwerk maakt. Kinderen kunnen bij haar terecht voor een creatief kinderfeestje. Er kan gekozen worden uit schilderen, kleien of knutselen. Voor meer informatie: atelierdescheene@kpnmail.nl of telefoon 0561-689111.

(Tekst en foto: Lenus van der Broek)