Spelletjesochtend voor de jeugd

Geplaatst op: 22-06-2014

Zaterdagochtend om 10 uur waren er rond de 40 kids die meededen met het spelletjescircuit, er waren leuke spelletjes. Je kon bijv. klompgooien en het limbodansen was voor velen een hilarische uitdaging. Om dan nog maar niet te spreken van het de rijst met stokjes verplaatsen. Daarbij vlogen de rijstkorrels in het rond en had ik ze in de haren zitten.
Op de hindernisbaan moest je een emmer water op je hoofd zetten en daar mee naar de overkant lopen. De bedoeling was om zoveel mogelijk liters in een bak te verzamelen. Met de skippybal moesten twee teams tegenelkaar strijden, en dat was werkelijk waar een stuiterende race! Ook was er een stierenvoetbalspel…. Daarbij moest je ballen in de gaten gooien en zoveel mogelijk punten verzamelen.
De quiz van de dag ging over ….. je raadt het natuurlijk al, VOETBAL!
Aan het eind van de ochtend was er een springkussenhindernisbaan waarbij je vlaggen bij de juiste landen neer moest leggen. Tussendoor was er tijd voor een heerlijk glas limonade met een heerlijke koek daarbij.

Er waren in totaal 7 teams die meededen. Team nummer 4, bestaand uit Meike, Joyce, Hidde, Hannah, Noortje en Arne, is kampioen geworden. Proficiat. Ook was er een pony die in een vak moest scheiten….. Ieder kind kreeg een vak toebedeeld, het vak waar de pony het eerst in poepte was de winnaar! Dit keer was er een winnares en dat was Joyce. Goed gedaan Joyce! Al met al een super geslaagde spelletjesochtend!

Tekst: Margreet Vrieswijk
Foto's: Margreet Vrieswijk, Tineke Munniksma en Pauline ter Wee