Anneke van den Berg 50 jaar lid toneelvereniging Vriendenkring

Geplaatst op: 09-06-2024

Anneke van den Berg is 50 jaar lid van de Toneelvereniging De Vriendenkring in Ter Idzard. Zij werd zaterdag op bijzondere wijze in het zonnetje gezet. Er werd samen met de leden een fietstocht door Oldeholtwolde en Ter Idzard georganiseerd en onderweg een paar stopplaatsen bij leden. Ter afsluiting was er een gezellige barbecue en waar de jubilaris in het zonnetje werd gezet.

Dochter Inge en schoonzoon Jan zaten ook in het complot om deze dag vrij te houden. Anneke van den Berg is begonnen als speelster in een klein clubje van 6 à 7 personen, tegelijk met Froukje van Es in 1974. Twee schooljuffen die in dat jaar bij De Vriendenkring kwamen. Er werd vroeger veel uitgespeeld dat in tegenstelling tot tegenwoordig.

"Anneke, je bent de stille kracht in onze groep, nooit op de voorgrond, wel altijd aanwezig maar dan in positieve zin. Je staat altijd klaar om bij te staan waar je ook maar nodig bent. We kunnen altijd van je op aan. Je bent een bijzonder mens een meelevende warme vrouw. Ik denk dat ik namens iedereen spreek die hier vandaag op jouw dag aanwezig is, hartelijk dank voor alles wat je voor De Vriendenkring hebt gedaan en hopelijk nog veel zult doen", aldus Mary Langelaar, voorzitter van De Vriendenkring.

Foto: de "crew" van de Vriendenkring met vooraan met bloemen Anneke van den Berg en voorzitter Mary Langelaar.


Tekst & Foto's: Lenus van der Broek