Open Huis obs de Drie Dorpen

Geplaatst op: 15-04-2011

De 45 leerlingen van de openbare basisschool De Drie Dorpen in Oldeholtwolde keken hun ogen uit toen afgelopen vrijdagmiddag de bekende schilder Rembrandt van Rijn naar Oldeholtwolde kwam om de vernieuwd school te openen. Hij was speciaal gekomen om de tentoonstelling van de schilderwerken van de leerlingen te openen. Oud leerkracht Egbert van der Meer had dit kunstproject opgezet.

De school is uitgebreid met een lokaal waarin nu handvaardigheid wordt gegeven en tevens als overblijflokaal dient. Directeur Hannie Veldhuizen noemde zijn school ‘een school met body’ die nu aan alle eisen voldoet en is blij dat deze school goede kwaliteit onderwijs levert. Echter er is een klein gebrek aan kinderen en hij is dan ook van plan wat op huis bezoek te gaan…..

Ook Sake Saakstra, bestuursdirecteur van de onderwijsorganisatie Comperio, vindt het ook een goede kleine school. Kleine scholen hebben het voordeel om er vertrouwd en veilig te zijn. Je krijgt wat meer persoonlijke aandacht en de oudere leerlingen leren wat meer verantwoordelijkheid voor de jongere. Ook zou in de toekomst de school aangevuld kunnen worden met kinderopvang en dergelijke, een zogenaamde brede kleine school. Tijdens het Open Huis kwamen tal van ouders een kijkje nemen en waren de leerlingen in groepjes aan het werk. Na de toespraken werden ballonnen met naamkaartjes opgelaten.

Fotoalbum: KLIK HIER